Grožis

Valgau ir lieknėju: produktai, spartinantys medžiagų apykaitą

Reguliariai sportuojate, dienos kalorijas dosniai dalinatės su draugais bei priešais, tačiau net menkiausias paslydimas baigiasi konfliktu su svarstyklėmis? Tikriausiai patekote į gretas tų nelaimingųjų, kurioms greitos medžiagos apykaitos (kuri, kaip žinia, yra vienas iš svarbiausių veiksnių, įtakojančių kūno svorį) buvo pagailėta. Užuot sėdėjusios ir pavydėjusios toms, kurios valgo savęs neribodamos, tačiau papildomų kilogramų nepriauga (!), užkąskite ir jūs. Tiesa, ne bet ko, o produktų, greitinančių medžiagų apykaitą.

Žalioji arbata.

Keisdami kavą žaliąja arbata, turėsite dvigubą naudą: pasikrausite energijos bei atsikratysite nereikalingų kilogramų! Šiame produkte esančios medžiagos spartina medžiagų apykaitą, mažina blogųjų riebalų įsisavinimą, normalizuoja gliukozės kiekį kraujyje. Minus 3 kilogramai per metus: norint pasiekti tokio rezultato, tereikia sąžiningai kasdien išgerti po 5 puodelius šio gėrimo.

Aitrieji pipirai.

Gardindami gaminamus patiekalus čili paprika ar jalapeno pipiru, ne tik pamaloninate skonio receptorius, bet ir efektyviai tirpdote riebalus: aštriuose produktuose yra medžiagų, aktyvinančių kraujo apytaką organizme bei spartinančių kalorijų deginimą.

Prieskoniai.

Druskos prisotintas maistas su sveika gyvensena prasilenkia, tačiau nereiškia, jog esate amžinai pasmerkta valgyti prėską maistą. Kai kurie prieskoniai (pipirai, česnakas, cinamonas, ciberžolė) ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir prisideda prie medžiagų apykaitos reguliavimo.

Krienai.

Krienai – lietuvių tarpe populiarus produktas, dažnai vartojamas kaip pagardas prie mėsos patiekalų. „Prisijaukinkite“ krienus ir jūs: juose gausu ne tik įvairių vitaminų bei mineralų, bet taip pat medžiagų, spartinančių medžiagų apykaitą.

Pomidorų sultys.

Jei po švenčių maratono, kuris dažniausiai vainikuojamas kalnu maisto, jaučiatės apsunkusi, išsigelbėjimo ieškokite stiklinėje pomidorų sulčių (dar geriau, jei šias pagardinsite šaukšteliu minėtų krienų). Šis produktas aprūpina organizmą įvairiomis naudingomis medžiagos bei, spartindamas kūne vykstančias chemines reakcijas, aktyvina kalorijų deginimą.

Avižinė košė.

Idealiausi pusryčiai – dubenėlis avižinės košės. Produktas gausus ląstelienos, lėtai išsiskiriančių, ilgalaikį sotumą užtikrinančių angliavandenių, medžiagų, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje ir, aišku, aktyvinančių medžiagų apykaitą. Kuo mažiau apdoroti avižiniai dribsniai, tuo jie naudingesni mūsų sveikatai.

Greifrutai bei kiti citrusiniai vaisiai.

Vitaminas C, kurio gausu citrusiniuose vaisiuose, rekomenduojamas ne tik imuniteto stiprinimui: pastarasis dalyvauja cukraus kiekio kraujyje reguliacijos procese, slopina alkio jausmą. Mitybos ekspertai iš citrusų išskiria greifrutus: kas rytą gerdami šių vaisių sultis, pastebėsite, jog papildomi kilogramai pradės sparčiau tirpti.

Alyvuogės.

Alyvuogės bei kit produktai (lašiša, linų sėmenys, graikiniai riešutai), išsiskiriantys dideliu kiekiu Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių, vertinami dėl gebėjimo „išjudinti“ aptingusią medžiagų apykaitą.

Brokoliai.

Daržovė, kurios tiesiog negalima nemėgti: nekaloringa, pagyvinanti įvairių patiekalų skonį, sauganti mūsų skrandį nuo opų grėsmės bei skatinanti tas nelemtas kalorijas kuo greičiau apleisti mūsų kūną!