Laisvalaikis

Norite išmokti gaminti valgyti? Štai kulinarijos kursai, kuriuos verta išbandyti

Maisto gamyba – sritis, kurią išmano tikrai ne kiekvienai. Vis dėlto, išmokti jos paslapčių gali kiekvienas, turintis didelį norą ir užsispyrimą. Kulinarijos mokslai trunka ne vienerius metus, o štai kursus galima baigti nuo kelių dienų iki kelių mėnesių, priklausomai nuo to, kokius gabumus norite įgyti. Tad štai keli kulinarijos kursai, kuriuos verta išbandyti.

Kulinarijos akademija

Kulinarijos akademija Lietuvoje gali priimti visus norinčius – ir profesionalus, ir mėgėjus. Kursai vyksta beveik kiekvieną sezoną. Štai artimiausieji prasidės šį rudenį. Liutauras Čeprackas atskleis savo žinias ir pasidalins patirtimi, kuri kasdien pravers jums virtuvėje. Kursų yra įvairių: nuo idėjų šventinėms vakarienėms iki esminių maisto gaminimo technikų. Visų programų trukmė ir kaina skirtingi, todėl kiekvienam reikėtų atsižvelgti į norimų įgyti žinių kiekį bei sferą.

„Čiop čiop“ kulinarijos kursai

„Čiop čiop“ yra pirmasis didžiausias kulinarijos studijų tinklas Baltijos šalyse, kur siūlomos kulinarinės pramogos ir kursai. „Čiop čiop“ įsikūrę Vilniuje ir Kaune, o abiejuose miestuose dirba daugiau nei  15 skirtingų šefų. Jie siūlo įvairiausias degustacijas ir gali jus išmokyti virtuvės gudrybių.

Čia galima išmokti ruošti modernios lietuviškos, Meksikos, Vietnamo, Singapūro, Tailando, Izraelio, Maroko, Italijos, Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Amerikietiškos virtuvių gamybos principų. Artimiausi numatomi kursai – Italijos ir Singapūro virtuvių. Tad jei ieškoti dovanų idėjos artimajam, čia galite įsigyti ir kuponą, kurį gavęs asmuo, galės apsilankyti minėtuose kursuose.

Sušių gamybos kursai

Besidomintys japonų kultūra, turbūt ne kartą yra bandę namuose pasidaryti skanių sušių. Vis dėlto, ne kiekvienam šis menas pavyksta iš pirmo karto, tad verta apsilankyti Kaune vykstančiuose kursuose „Yakata“ japonų restorane.

Pamokos metu gaminsite tris pagrindines sušio rūšis: Nigiri, Nori maki ir Ura maki. Sušio gaminimas ir degustavimas yra unikalus būdas prisiliesti prie japoniškos kultūros, todėl siūlome Jums galimybę kartu su meistru pasinerti į skonių pasaulį. Meistras jums ne tik pademonstruos kaip gaminamas šis tradicinis japoniškas patiekalas, bet ir papasakos apie Japonijos virtuvės paslaptis.

Pamoka jūsų namuose

Sicilijoje gimęs ir užaugęs, įvairiose šalyse ilgametę darbo patirtį restoranuose įgijęs virtuvės šefas Antonio iš Sicilijos kviečia į nepaprastą kelionę po Siciliją tiesiog Jūsų namuose!

Šio potyrio metu jis išmokys gaminti sicilietiškus patiekalus, tokius kaip: bruschetta su pomidorais, pasta su kumpiu, įdaryta cukinija su kedrų riešutais, razinomis, mėtomis ir kt. bei desertą – pistacijų skonio sicilietišką pasaką. Taip pat šefas, prie bendro stalo, supažindins su Sicilijos 5000 metų istorija, tradicijomis bei kultūra.