Naudinga

Beata Nicholson kasdienybę siūlo paįvairinti meksikietiškais skoniais: dalinasi dviem lengvai paruošiamais receptais

Nors lietuviška vasara savo orais šiemet lepina tautiečius, vis tik bent trumpam nusikelti į egzotiškus kraštus, tikriausiai, sutiktų kiekvienas. „Maximos“ parduotuvėse vykstant teminiam Meksikos mėnesiui,  prekybos tinklo kulinarinių idėjų partnerė Beata Nicholson dalinasi, kaip būnant savo namų virtuvėje aplankyti šios saulėtos šalies kraštus bei pasidžiaugti jos skoniais ragaujant aitrias vištienos salotas ar gaivinantis nealkoholiniu „Margaritos“ kokteiliu.  

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad tautiečiams meksikietiška virtuvė išties patinka dėl savo išraiškingų, aitrių ir netikėtų skonių pasiūlos.

„Meksikos ir Tex Mex virtuvės įvertinimas visame pasaulyje išties pelnytas – juk šie patiekalai nesunkiai paruošiami, o jų skoniai palieka įspūdį net išrankiausiems maisto mėgėjams. Mėgstantiems kulinarinius eksperimentus šiuo metu tinklo parduotuvėse vykstantis teminis Meksikos mėnuo suteikia galimybę atrasti pamėgtus prekių ženklus pigiau, o taip pat išbandyti ir dar neregėtus produktus, savo skoniu primenančius, šiuo atveju, saulėtosios Meksikos kraštus. Tarp jų ir įvairūs padažai, juodosios pupelės, ryžiai ar prieskoniai, konservuotos ar šviežios paprikos bei kitos daržovės ir užkandžiai, skirti mėgautis ir patirti gastronominę Meksikos virtuvės kelionę“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė bei pamini, kad jau visai netrukus pirkėjų lauks kitos teminės naujienos.

3 produktai, kuriuos, pasak B. Nicholson, privalu išbandyti

Gardžiausiais receptais su maisto mylėtojais nuolat besidalijanti televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson atskleidžia, kad Meksikos įkvėpta virtuvė jos širdyje užima svarbią vietą. „Meksikos ir jos įkvėpta Tex Mex virtuvė mano yra itin mėgstama. Būtent pastaroji yra labiausiai paplitusi Europoje, o jos patiekalai, tokie kaip buritai, takai, kesadilijos, yra itin populiarūs ir lengvai paruošiami. Mane žavi šios virtuvės skoniai ir spalvos, tad džiaugiuosi, kad vis daugiau Tex Mex patiekalams pagaminti reikalingų produktų galima rasti Lietuvoje“, – sako ji.

B. Nicholson taip pat priduria, kad norint pilnai patirti meksikietiškos virtuvės šedevrus, būtina nepraleisti progos išbandyti trijų produktų, kurie šios virtuvės patiekalams suteiks netikėtų ir dar neatrastų skonių.

„Nepraleiskite progos ir paskubėkite paragauti legendinio „Tajin“ prieskonių mišinio. Jo sudėtyje esanti žalioji citrina ir druska suteiks rūgštelės tiek daržovėms ar mėsai, tiek ir vaisiams. Pabandykite šio prieskonių mišinio užbarstyti ant arbūzo – nustebsite! Taip pat atkreipkite dėmesį ir į „Cholula“ aitriųjų paprikų padažą bei konservuotus aitriuosius pipirus „Adobo“ padaže“, – rekomenduoja B. Nicholson.

Visiems norintiems surengti Meksikos įkvėptą skonių šventę ir savo namuose, B. Nicholson paruošė du lengvai paruošiamus receptus, kurie maloniai nustebins jums artimiausius žmones.

Meksikietiškos salotos su vištiena

Patiekalui paruošti reikės:

  • 500 g vištienos;
  • „Tajin“ prieskonių mišinio;
  • šaukštelio takų prieskonių mišinio;
  • 2 indelių konservuotų kukurūzų ir pupelių mišinio;
  • meksikietiškų kukurūzų traškučių;
  • saujos vynuoginių mažų pomidorų;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos;
  • 1 vnt. didelio avokado;
  • 5–6 vnt. paprikų;
  • 2–3 vnt. agurkų;
  • 2–3 šaukštų aitraus padažo;
  • žalumynų;
  • šaukšto alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Vištieną pabarstykite „Tajin“ ir takų prieskoniais, užpilkite šaukštą aliejaus, viską išmaišykite. Sudėkite vištieną į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustykite agurkus, paprikas ir avokadą, pomidorus perpjaukite per pusę. Ant daržovių užspauskite žaliosios citrinos sulčių, suberkite kukurūzų ir pupelių mišinį. Paruoštas daržoves paskirstykite į lėkštes, sudėkite iškeptą vištieną ir viską ragaukite su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Atgaivai – nealkoholinė „Margarita“

Norint pasimėgauti gaivia populiaraus kokteilio „Margarita“ nealkoholine versija jums prireiks:

  • 3–4 vnt. žaliųjų citrinų;
  • 2–3 šaukštų agavos sirupo;
  • 500 ml gazuoto vandens;
  • „Jarritos“ meksikietiško limonado.

Gaminimas. Išspauskite žaliąsias citrinas, jų sultis sumaišykite su agavos sirupu ir gazuotu vandeniu. Taurės kraštą patepkite žaliosios citrinos sultimis ir pabarstykite druska. Norėdami kokteiliui suteikti dar daugiau skonių – įpilkite šiek tiek meksikietiško limonado, o stiklinę papuoškite griežinėliu žaliosios citrinos. Skanaus!

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia arti pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 11 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Daugiau informacijos:

El. paštas [email protected]

Pranešimą paskelbė: Urtė Paulauskaitė, MAXIMA LT, UAB

Beata Nicholson kasdienybę siūlo paįvairinti meksikietiškais skoniais: dalinasi dviem lengvai paruošiamais receptais